Tijdsplanning 01-05-2018 t/m 31-01-2020
Opdrachtgever Takenaka Europe
Locatie Chemelot


Het project

De Japanse fabrikant Sekisui is gespecialiseerd in folies voor gelaagd glas. Met succes, want de productiecapaciteit op Chemelot is (alweer) te klein. Na de bouw van fabrieken ER100 en ER200 in 2000 en 2009 is nu ER300 in aanbouw. 

Drie fabrieken zijn nodig om alleen al de grondstof voor de folie te produceren, want de folies zelf worden gemaakt in Roermond. De opdracht is grotendeels identiek aan de bouw van een fabriekshal waaraan Stevacon in 2009 werkte. Drie lagen zwaar gewapend beton gaan in het 2300 m2 metende productiegebouw.

Beton, veel beton

De start van het project voor Sekisui was in mei van dit jaar en wordt geleid door de eveneens Japanse aannemer Takenaka. De opdracht omvat al het betonwerk van het hoofdgebouw en zes kleinere gebouwen voor kantoor en opslag. Daarin zitten kelders, verdiepingsvloeren en natuurlijk heel veel fundering. 

Fotoboek

Door diepgaande kennis en ervaring van heel specifieke veiligheidseisen is Stevacon een goede partner op het Chemelot-terrein. De betrokkenheid bij de bouw van de twee oudere fabrieken blijkt bovendien erg handig. De meeste Takenaka-engineers van dat ontwerp werken er al niet meer, waardoor ook de kennis niet altijd meer paraat is. Stefan Granzier: “Die moet dus van ons komen. Ik heb daar letterlijk met een fotoboek en rapporten rondgelopen om duidelijk te maken hoe het in de verschillende fases in het voorgaande project is gelopen. Die kennis hadden zij niet meer.” In het werk worden waar mogelijk prefab delen gebruikt voor bijvoorbeeld wanden, trappen en borstweringen. Maar in het ontwerp van de vloer zitten volop goten, putten, hoekjes, sparingen en opstortingen. En de bijbehorende complexe bekistingen maken het voor Stevacon erg bewerkelijk.

De laatste werkzaamheden voor Stevacon worden begin 2020 afgerond. 

Danny Brorens

projectleider

"Door samen te werken kwamen we tot een prachtig resultaat."

Mail ons

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788