Tijdsplanning 01-03-2014 t/m 31-08-2015
Opdrachtgever Spie Nederland BV
Locatie Stein, Limburg


het project

Terwijl zusterbedrijf Van den Biggelaar Grond- en waterbouw de bouw van een ingenieuze afsluitbare aanvaarconstructie voor haar rekening nam, verzorgde Stevacon – op drie verschillende plekken – de aanleg van de verlading op het einde (en begin) van een nieuw, kilometerslang leidingstelsel.

 

Bijzonder transport

Een nieuwe leiding voor het transport van vloeibaar ammoniak van het Chemelot-terrein naar de haven van Stein, om precies te zijn. Een fraaie en bijzonder veelzijdige klus, waarbij we werkzaamheden op drie locaties uitvoerden. Zo droegen we op het ‘eindpunt’ van het stelsel, de haven, zorg voor onder meer de aanleg van een paalfundering, het plaatsen van leidingbruggen, de bouw van een controlegebouw en het vervangen van de gehele deksloof op de kade.

imageBSTCXV8N.png.jpg

Samenwerking binnen de groep

Op het droge – op twee locaties verder op Chemelot – hebben we onder meer de fundatie van een pigging-station verzorgd en legden we ook de fundatie een knock-out drum. En dan hebben we nog de helft niet ge-noemd. Het codewoord bij dit soort projecten? Veiligheid! In een industriële omgeving als dit, is nauwkeurig werken een absolute vereiste. Gelukkig hebben onze specialisten veel ervaring binnen Chemelot en kregen we alles volgens schema af. ‘Een mooi voorbeeld van samenwerking binnen de Biggelaar Groep’, zegt Stevacon-directeur Stefan Granzier. ‘De werkzaamheden van BLM Wegenbouw, Van den Biggelaar Grond- en waterbouw en Stevacon kwamen hier allemaal bij elkaar.’

project in beeld

imageW24ARC0E.png.jpg
imageCVMC42RI.png.jpg
imageH1U36UU8.png.jpg
imagePW6G452E.png.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788