Tijdsplanning 01-07-2016 t/m 31-07-2017
Opdrachtgever Gemeente Maastricht
Locatie Maastricht


het project

Veel van onze werkzaamheden vinden onder de grond plaats. Een fascinerende werkplek. Niet in de laatste plaats omdat je er vaak onverwachtse dingen aantreft. Zo ook tijdens onze activiteiten in het Maastrichtse Jekerdal, waar we een bergbezinkbassin (BBB) aanlegde.

 

Eeuwenoude nederzetting

Maastricht kent een zeer rijke geschiedenis. En de wijk Jekerdal in het bijzonder: in deze omgeving sneuvelde in de 17e eeuw d’Artagnan (één van de drie musketiers). Onlangs werd hier zelfs een hele nederzetting uit het jaar 1000 aangetroffen. Wat dit met Stevacon te maken heeft? Nou, precies op die plek – de Bieslanderweg – legden we in opdracht van Gemeente Maastricht een bergbezinkbassin aan. Een ondergrondse buffer van maar liefst 3.900 m3, om precies te zijn. Met als doel: de vuilemissie vanuit het gemengde rioolstelsel op de Jeker te beperken.

image3.png.jpg

Bijzondere vondsten

Een fraaie klus, omdat Stevacon zorg droeg voor zowel ontwerp als uitvoering. Een uitvoering met historische verrassingen dus. Halverwege werden er archeologische vondsten gedaan, waarna archeologen flink hebben ‘gepeuterd’ om alles van waarde (de restanten van die duizend jaar oude nederzetting) weg te krijgen. Daarna konden we met een gerust hart verder met het betonwerk van de forse BBB. Bijzonder, om op zo’n plek te kunnen werken. Overigens is het niet de eerste keer dat we bijzondere vondsten doen. Tegelijkertijd stuitten we in de wijk Heer op zaken van een heel andere orde.

project in beeld

image6.png.jpg
image4.png.jpg
image2.png.jpg
image5.png.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788