Tijdsplanning 01-07-2016 t/m 31-10-2017
Opdrachtgever Gemeente Maastricht
Locatie Maastricht


het project

Werken met water zit bij Stevacon in het DNA. Maar water kan ook voor flink wat overlast zorgen. Zoals in de Maastrichtse wijk Heer. De laagste delen van de buurt kampten bij hevige regenval geregeld met water-op-straat. Om dat water – ondergronds – in goede banen te leiden, legde Stevacon twee rioolwaterbuffers aan.

 

Overlast

Water-op-straat is niet alleen praktisch vervelend voor verkeer en omwonenden, maar zorgt ook voor stank-overlast. Een vervelende bijkomstigheid in een nat land als Nederland. Het open bassin aan de Joseph Bech-laan, waar het water naartoe werd gepompt in deze situaties, hielp hier niet bij. Om er iets aan te doen schreef Gemeente Maastricht een tender uit voor het ontwerp en de aanleg van twee rioolwaterbuffers bij de laaggelegen Petrus Bandenplein en de Joseph Bechlaan. Stevacon kreeg de opdracht – met een UAV-GC contract-vorm – gegund. Een mooie klus waarbij we onze expertise op het gebied van design en construct konden etaleren.

image18.png.jpg

Ondergrondse oplossing

Onze aanpak? De voormalige sporthal werd afgebroken, we groeven de vervuilde grond af en bouwden een tijdelijke kuip. Een leuke klus, te meer omdat er gigantische keien in de bodem werden aangetroffen. De bo-dem van de kuipen (3.400 m3 op het Petrus Bandenplein en zo’n 2.000 m3 aan de Joseph Bechlaan), die vol grondwater stonden, werd door onze duikers klaargemaakt voor de stort van onderwaterbeton. Na aansluiting op het rioolnetwerk maakten we de boel weer dicht. Next step voor het Petrus Bandenplein: een mooi park met (schaats)vijver. Maar dat is niet meer ons ‘pakkie an’. Stevacon zorgde voor het fundament: een fraaie ondergrondse oplossing voor het water. Mooi werk.

project in beeld

image15.png.jpg
image10.png.jpg
image12.png.jpg
image14.png.jpg

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788