Tijdsplanning 01-11-2015 t/m 30-04-2017
Opdrachtgever WML Maastricht
Locatie Leunen


het project

Als aannemer in de industriële waterwereld hoop je natuurlijk op projecten die het allemaal in zich hebben: mooie werkzaamheden voor een mooi doel. De nieuwbouw van pompstation Breehei in Leunen ís zo’n project. En Stevacon staat aan het roer!

 

Realisatie in drie fasen

Het mooie van ons werk voor bedrijven als Watermaatschappij Limburg (WML), is dat je als aannemer een waardevolle bijdrage levert aan de kwaliteit van het drinkwater. In het geval pompstation Breehei in Leunen (nabij Venray), is dat vrij letterlijk: het nieuwe pompstation – dat het oude gebouw uit de jaren ’60 vervangt – zorgt voor de distributie van drinkwater naar Venray en omstreken. Naast de bouwkundige werkzaamheden (van het storten van de keldervloer tot het plaatsen van de staalconstructie), leggen we ook de terreinleidingen en installaties aan. Dat doen we samen met onze partners van RWB Almelo en Hadeco Electrotechniek uit Susteren.

Onthulling nieuwbouwsteen

In de tweede fase bouwen we een compleet nieuw filtergebouw. Deze zal het oude – én verouderde – gebouw uit de jaren ’60 vervangen. Deze wordt dan ook in een latere fase gesloopt. In deze fase leggen we ook de terreinverharding rondom het nieuwe gebouw aan. Uiteindelijk worden ook nog twee reinwaterkelders gebouwd en is het volledige project in 2020 klaar. Het pompstation zelf is in ieder geval al operationeel. En daarmee neemt het een belangrijke plaats in de watervoorziening van Noord-Limburg in. Niet gek dus, dat tijdens de werkzaamheden, in juni 2016, de nieuwbouwsteen van het nieuwe station onder grote belangstelling werd onthuld door de wethouder van Venray en de directeur van WML. En daar zijn we best trots op.

project in beeld

Biggelaar----Stevacon---Leunen-4.jpg
Biggelaar----Stevacon---Leunen-5.jpg
Wijlre 4.png
Wijlre 1.png
Wijlre 3.png
Wijlre 2.png

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788