Tijdsplanning 01-10-2014 t/m 31-10-2015
Opdrachtgever Sitech Services b.v.
Locatie Chemelot, Geleen


het project

Industrieterrein Chemelot in Limburg (waar Stevacon een permanent kantoor heeft) is behoorlijk volgebouwd. En juist daarom luidt het devies: werk zéér secuur en zéér veilig. Een mooie uitdaging, bij de bouw van een enorme salpeterzuurtank met een hoogte van 30 meter en een diameter van 23,5 meter.

 

Glimlach

Voor ons zijn dit de krenten uit de pap: een groot(s) werk binnen een industriële omgeving. Hier kun je als aannemer je vakmanschap kwijt (en je geluk op). De opdracht voor de bouw van een RS Athos salpeterzuurtank T-308 toverde dan ook menig glimlach tevoorschijn. Te meer omdat een dergelijke opdracht veel verschillende werkzaamheden in zich heeft. Van het aanbrengen van funderingspalen en het realiseren van de fundatieplaat tot het bouwen van de second containment wall voor de tank. We konden de diverse expertises die we in huis hebben er allemaal in kwijt.

image 3.png.jpg

Soepel verloop

Een project, dat erg soepel verliep. In november 2014 was de eerste paal viering, terwijl in de januari daarop het grondwerk al gereed was en het eerste deel van de fundering (340 m3) al werd gestort. Uiteindelijk vierden we eind april 2015 dat we het hoogste punt – het 30 meter hoge stalen dak – bereikt hadden. Daarna voerden we de second containment wand met naspanning uit, monteerden we alle trappen en bordessen en brachten het zuurbestendige tegelwerk aan. De ingebruikname? Die vond plaats op 15 december dat jaar. Right on time. En, niet onbelangrijk: zonder fouten en zonder incidenten.

project in beeld

image 4.png.jpg
11.png
image 6.png.jpg
17.png
15.png
18.png

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788