Tijdsplanning 23-10-2019 t/m 29-10-2020
Opdrachtgever Nouryon (AkzoNobel)
Locatie Chempark Dormagen


Na een tendertraject van bijna een jaar kreeg Stevacon Bouw eind oktober 2019 de opdracht van Nouryon (AkzoNobel) voor alle grond, infra- en betonwerkzaamheden voor het Titan Project op productielocatie INEOS op Chempark Dormagen nabij Keulen.

 

Voor Stevacon Bouw is dit het eerste werk dat we uitvoeren onder het recent bij TÜV behaalde Duitse WHG-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat Stevacon Bouw geregistreerd staat als vakbedrijf om faciliteiten te mogen bouwen in Duitsland waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt.

 

Cultuurcursus

Omdat dit het eerste grote project van Stevacon is in Duitsland hebben onze medewerkers cursussen gevolgd om te leren omgaan met de verschillen in cultuur, contractvorm, juridisch en technisch. Ook zijn we op zoek gegaan naar nieuwe (Duitse) partners om dit werk samen te kunnen maken.

 

Open grens

Het project omvat onder andere de aanleg van twee ‘second containment’ opvangbekkens, een pompput, een procesgebouw, twee laadplaatsen voor vrachtverkeer en verschillende leidingbruggen. SpiraTec AG verzorgt de engineering vanuit Duitsland.

In de calculatiefase heeft Winand Henderickx het nodige gedaan om de Duitse omschrijvingen in het LV (Leistungsverzeichnis) te herleiden naar de tekeningen en deze vervolgens te calculeren.

 

In december 2019 zijn we met de bouw begonnen. Door de coronacrisis was het in maart en april nog wel spannend of de grens naar Duitsland voor ons openbleef! Dat was gelukkig het geval en Stevacon Bouw kon in volle vaart doorbouwen!

 

Haribo

Vanuit Wessem leiden Projectleider Heinz Goddery en Projectbegeleider Rick van Loon dit project. Heinz: “Door onze transparante projectaanpak en gedegen werkvoorbereiding hebben we snel het vertrouwen van onze opdrachtgever gekregen.”

 

Uitvoerder Danny Narinx zit fulltime op het werk. Hij heeft even moeten wennen aan het werken met een internationaal team in Duitsland. Maar ook aan de speciale regels die er gelden op Chempark Dormagen. “Door de goede klik met het projectteam ter plaatse, hebben we de speciale regels ons snel eigen gemaakt. Na enige ‘opvoeding’ van de onderaannemers zijn zij zeer te spreken over de kwaliteit, orde en netheid. En met een emmertje Haribo krijgen we hier alle neuzen dezelfde kant op. Haribo macht Kinder froh, und Erwachsene ebenso”, constateert Danny.

 

Project Titan Keulen

  • 1
  • 20200317 111123
  • 20200317 122644

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788