Tijdsplanning 01-10-2018 t/m 30-08-2019
Opdrachtgever Gemeente Stein
Locatie Stein


Het project

De betonnen boogbrug aan de Veestraat in de gemeente Stein was de laatste van zijn soort in Nederland en al jarenlang toe aan renovatie.

Om de belasting van verkeer te verminderen was het aantal rijbanen al teruggebracht van twee naar een. En zelfs dan voldoet hij niet meer. De oude brug uit 1934 is een zorgenkindje geworden.

Chemelot-gekwalificeerd

Onder de huidige brug gaan enkele spoorverbindingen van en naar Chemelot. De brug zelf vormt de kortste verbinding tussen Stein en het dorpje Urmond. Een eerdere poging van de gemeente om een goed en betaalbaar alternatief te ontwikkelen, strandde. Door het grote aantal partijen en sterk uiteenlopende belangen, lukte dat destijds niet. Nu werd het aanbesteed. Het deelnemersveld is klein, want de opdrachtgever wil per se dat de aannemende partij werkt conform de strenge eisen op het Chemelotterrein. BLM Wegenbouw en Stevacon Bouw nemen het werk aan. 

Sloop

Stevacon maakte gebruik van prefab beton waardoor de impact op de bereikbaarheid van Chemelot beperkt werd. Daarnaast was het aanzienlijk goedkoper. Ook met de sloopwerkzaamheden hadden eenvoud en lage kosten de voorkeur. Dus kwam er geen complexe operatie om de brug in één stuk op te pakken en elders te slopen. Maar met een beschermende constructie rond enkele kwetsbare onderdelen, konden de grijpers en kranen ter plekke de burg slopen.

Begin juni is werd de nieuwe brug ingehesen. Twee enorme kranen werkten samen om de betonnen liggers van 43 meter lengte over de zes sporen te tillen en op de landhoofden te plaatsen. 

Feest

De brug werd op vrijdag 30 augustus feestelijk geopend. Mooie samenwerking tussen Gemeente Stein, Stevacon Bouw en BLM Wegenbouw.

project in beeld

20191105 Brug Stein (22)
20191105 Brug Stein (17)

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@stevacon.nl

Telefoon: 0475 - 567788